Είναι φυσικό να θέλετε να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερα likes στο post σας, είτε αυτό είναι μια φωτογραφία ή μια νέα εικόνα προφίλ, ακόμα και μια ατάκα ή κάποιο νέο. Αλλά όλοι σκέφτονται… πως;

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς να το πετύχει αυτό και πως το facebook αποφασίζει ποιο post ή ποιον θα προβάλει περισσότερο στα top.

Το μόνο που μπορώ να σας πω και είναι το μόνο σίγουρο· είναι αυτό που λένε Timing. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη από την Klout (μια επιχείρηση που ασχολείται με την ανάλυση των social media) κατάλαβε ότι το facebook σας προβάλει περισσότερο ανάλογα με την επιρροή που έχετε στους υπόλοιπους χρήστες –φίλους. Κάποιοι χρήστες έχουν γίνει experts σε αυτό!

Η ομάδα ανέλυσε πάνω από 25 εκατομμύρια δημοσιεύσεις στο Facebook και περίπου 140 εκατομμύρια αντιδράσεις όπως likes και comments. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά κατατοπιστικά. Δημοσιεύσεις σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας όπως (τέλη πρωί, νωρίς το απόγευμα και αργά το βράδυ) και κατά τη διάρκεια ορισμένων ημερών της εβδομάδας (Τρίτη και Τετάρτη) είναι βέβαιο ότι θα έχετε τη μέγιστη ανταπόκριση από τους φίλους και τους συναδέλφους σας.